h1

Memorandum kongresu Spojených států

23 prosince, 2010

Memorandum americkému Kongresu vyslovuje otázku zákona o zradě a ústavní odpovědnosti za událost z 11. září 2001. Toto memorandum má v úmyslu podrobně vysvětlit předběžné důkazy, které podporují návrh, aby Kongres Spojených států (nebo jiné těleso) ustavil nezávislého nebo zvláštního prokurátora, který by „vedl žalobu z vlastizrady proti bývalému prezidentu Spojených států Georgu W. Bushovi, víceprezidentu Richardu B. Chenyemu, ministru obrany Donaldu H. Rumsfeldovi a Johnu a Jane Doesovým za plánování a uskutečnění činů velezrady, jak definuje článek III. ústavy Spojených států – za provedení konspirace, za uskutečnění nebo zapříčinění ozbrojeného útoku na Spojené státy z 11. září 2001, jako součást klamné strategické operace.

MEMORANDUM (výňatek)

Zářijové útoky z roku 2001 jsou činem vlastizrady podle článku III. ústavy Spojených států

Ústava Spojených států ve svém článku III., sekci 3 říká, že velezrada pro občany Spojených států je zaplést se do „vyhlášení války“ proti Spojeným státům. Pokud se občan Spojených států vědomě podílel na plánování útoků 11. září 2001 na WTC a Pentagon, je tato účast jasnou velezradou. Existuje mnoho předběžných důkazů, že jmenovaní členové exekutivy Spojených států se na takovém plánování účastnili.

Tyto předběžné důkazy podpírají ústavní, společnou rezoluci Kongresu Spojených států, ustanovit nezávislého prokurátora na základě pravomoci článku III. americké ústavy, vést žalobu z vlastizrady proti výše jmenovaným, za plánování a provedení činu vlastizrady.

I. Jak mohla unesená letadla narazit do WTC a Pentagonu?

Kdyby byly toho rána 11.9. 2001 provedeny standardní operační procedury Federálním úřadem pro letectví (FAA) a americkou armádou, let AA 11 a UA 175 by byly odříznuty ještě předtím, než by doletěly na Manhattan a letu 77 by bylo zabráněno dlouho předtím, než by dosáhl Pentagonu (takové odvrácení letu je rutinou a provádějí se asi 100x do roka). Co se týče toho, proč se toto odvrácení neodehrálo, veřejnosti nebylo nikdy poskytnuto věrohodné vysvětlení. Vskutku, obdrželi jsme tři vzájemně nesourodé příběhy.

Během prvních několika dní řekli armádní důstojníci, že žádný stíhací letoun nebyl NORAD (severoamerické velitelství protivzdušné obrany) vyslán, až po srážce v Pentagonu v 9:38, i když signály, že byl let 11 unesen byly obdrženy v 8:15. To by znamenalo, že ačkoli pronásledování letu stíhačkou trvá obvykle 15 minut, v tomto případě uplynulo přes 80 minut, než se stíhačky dostaly do vzduchu. Tato příhoda naznačuje, že byl vydán rozkaz „zůstat na zemi“.

Během několika dní byl uveřejněn druhý příběh, podle kterého NORAD vyslalo stíhačky včas, aby zabránily útokům. Avšak kritika ukázala, že i kdyby sdělení FAA přišlo tak pozdě, jak NORAD tvrdí, bylo by stále dost času pro stíhačky, aby vyrazily. Tato druhá událost proto neodstraní podezření o tom, že byl vydán rozkaz „zůstat na zemi“.

Zpráva komise z 11. září 2001 přichází se třetí zprávou, podle které, na rozdíl od časového přehledu z 18. září 2001, FAA nesdělila NORAD lety 175 a 77, dokud nenarazily na své cíle. Tato třetí varianta, kromě popírání příběhu číslo dvě a mnoha důkazů, že FAA sdělila armádě časový rozpis, obsahuje mnoho zásadních nepravděpodobností. Proto to neodstraní důvody k podezření, že byl vydán rozkaz „zůstat na zemi“, podezření, ke kterému existuje výpověď svědka, který to slyšel.

II. Proč spadla „dvojčata“ a budova 7 WTC?

Administrativa bývalého prezidenta G. W. Bushe a víceprezidenta R. Cheneyho také neposkytla věrohodné vysvětlení totálního kolapsu budov WTC. Podle oficiálního vysvětlení se „dvojčata“ skácela kvůli nárazu letadel a žáru z následného požáru. Ale toto vysvětlení čelí několika problémům, které nelze podceňovat.

Zaprvé: Budova 7 se zhroutila také a to stejným způsobem. Tyto podobnosti ukazují, že všechny tři budovy se sesunuly kvůli stejným příčinám. Ale do budovy 7 letadlo nenarazilo, takže její pád se musí vysvětlit samotným požárem. To by vedlo k závěru, že všechny tři budovy se zhroutily vlivem samotného požáru.

Zadruhé: Jenže požáry v těchto třech budovách nebyly velké, nevydávaly takový žár a netrvaly dlouho, při srovnání s požáry v některých výškových budovách s ocelovou výztuhou, což nezapříčinilo žádný kolaps. V roce 1991 například požár ve Filadelfii hořel 18 hodin a v roce 2004 požár v Caracasu hořel 17 hodin. Ale žádný z těchto požárů nezpůsobil kolaps, dokonce ani částečný, natož úplný pád. Narozdíl od severní a jižní věže WTC, které hořely pouze 102 a 56 minut předtím, než se zhroutily. Navíc budova 7 měla požár pouze v pár patrech podle několika svědků a fotografických důkazů.

Zatřetí: Úplné zhroucení ocelové konstrukce výškových budov nezapříčinil požár nikdy před 11. zářím 2001, ani po něm, ani požár kombinovaný se strukturálním zničením od letadel. Všechna taková zhroucení byla způsobena explozemi, v procesu známém jako „řízená demolice“.

Začtvrté: Zhroucení těchto třech budov WTC zobrazuje mnoho standardních znaků  řízené demolice, jako jsou: náhlý útok (zatímco ocel, byť zeslabená požárem, by se postupně začala sesouvat); zhroucení přímo, rovně dolů (oproti překotění se); zhroucení při rychlosti skoro volného pádu (naznačujíce, že spodní patra nabízely malou, pokud vůbec nějakou, odolnost); úplné zhroucení (naznačující, že sloupy masivní ocele v jádrech každé budovy, byly rozkouskovány na malé kusy, což je to, co vytvoří exploze, při řízené demolici); produkce roztavené oceli a výskyt mnohačetných explozí, které hlásilo na tucet lidí, včetně novinářů, policejních důstojníků, zaměstnanců WTC, lékařů ze záchranky a hasičů. Oficiální teorie nemůže vysvětlit ani jeden, ne-li všechny z těchto znaků, jak se fyzik Steven Jones vyjádřil, aniž by to porušilo několik základních zákonů fyziky. Ale teorie o řízené demolici snadno vysvětlí všechny.

Zapáté: Ačkoli otázka, zdali byly použity exploze, by mohla být zodpovězena prohlídkou ocelových sloupů budov, prakticky byla veškerá ocel okamžitě rozprodána obchodníky se šrotem, odvezena pryč a poslána na roztavení do Asie. Navíc, ačkoli je obvykle federálním zločinem odstraňovat cokoli z místa činu, v tomto případě na odstraňování dohlíželi vládní úředníci.

Zašesté: Teroristé z Al Kaidy by nemohli získat přístup do budov kvůli ohromnému množství hodin, kterých by bylo zapotřebí k usazení výbušnin. Ale otázka, jak by mohli agenti Bushovi a Cheneyho administrativy takový přístup získat, se může zodpovědět poukázáním na to, že Marvin Bush a Wirth Walter III. – prezidentův bratr a bratranec – byli ředitelé společnosti, která měla na starost bezpečnost WTC. Lze také pochybovat o tom, že teroristé Al Kaidy by v sobě měli takovou laskavost zajistit si, aby budova šla rovnou dolů, spíše než aby přepadla na další budovy.

III. Mohla by být oficiální zpráva Pentagonu pravdivá?

Podle oficiální zprávy byl Pentagon zasažen letem AA 77 pod kontrolou únosce Al Kaidy Hani Hanjoura. Tato zpráva se vzpírá mnohým faktům.

Zaprvé: Let 77 údajně poté, co udělal otočku do tvaru U na středozápadě, letěl zpět na Washington asi 40 minut nezachycen, i když pak bylo známo, že unesená letadla byla použitá jako zbraně, a to i když má armáda Spojených států nejlepší radarový systém na světě, kterým se vychloubá „nemine nic, co se odehraje v severním americkém vzdušném prostoru“.

Zadruhé: Letadlo, aby narazilo do západního křídla Pentagonu, jak se uvádí, muselo by provést sestupnou spirálu pod úhlem 270°, což by podle některých expertů bylo pro Boeing 757 nemožné. Navíc Hanjour byl znám jako „hrozný pilot“, který by nemohl dokonce letět ani s malým letadlem.

Zatřetí: Jak by mohl Hanjour s tak ubohými znalostmi nalézt cestu do Washingtonu, aniž by byl veden ze země?

Začtvrté: Pentagon je jistě tou nejlépe střeženou budovou na světě. Nemá pouze zakázaný vzdušný prostor o rozloze 30 km všemi směry od Monumentu ve Washingtonu (P-56-A), ale také 6 km ultra-zakázané zóny nad Bílým domem, Kapitolem a Pentagonem (P-56-B). Je to jen pár kilometrů od Andrewsovy letecké základny, které je svěřena ochrana těchto zakázaných letových zón, která má přinejmenším tři letky stíhaček celou dobu v pohotovosti (tvrzení zprávy Výboru 11/9, že žádné stíhačky nebyly v pohotovosti toho rána 11. září je zcela nepřijatelné). Také Pentagon je zajisté chráněn bateriemi raket země-vzduch, které jsou naprogramované ke zničení jakéhokoli letadla bez americké vojenské radiolokace vstupujícího do vzdušného prostoru Pentagonu (takže, kdyby let 77 vstoupil do vzdušného prostoru Pentagonu, mohl by se vyhnout sestřelení pouze, kdyby důstojníci v Pentagonu deaktivovali protileteckou obranu).

Zapáté: Teroristé, kteří dost brilantně prošli vojenským obranným systémem Spojených států by bývali nenarazili na západní křídlo z mnoha důvodů. Bylo vyztuženo, aby škoda byla méně závažná než náraz čímkoli jiným; stále se renovovalo, aby tam bylo relativně málo lidí; ministr obrany a všichni vysoce postavené osoby, které by teroristé pravděpodobně chtěli zabít, byli ve východním křídle; náraz na západní křídlo vyžadoval obtížný manévr, zatímco náraz do stropu by byl jasně snazším a smrtelnějším úderem.

Zašesté: Existuje množství důkazů, že letadlo, které narazilo do Pentagonu dokonce nebyl Boeing 757. Narozdíl od srážek s „dvojčaty“, náraz do Pentagonu nevytvořil zachytitelný seismický signál. Také druh poškození a úlomky, které by byl vyprodukoval úder Boeingu 757 nebyl vytvořen srážkou s Pentagonem podle jak fotografií, tak očitých svědků. Karen Kwiotkowski, která byla podplukovníkem Air Force zaměstnaná v Pentagonu, píše o: „podivný nedostatek viditelných trosek na trávníku v Pentagonu, kde jsem stála pár chvil před úderem…neviděla jsem žádné úlomky kovu nebo nákladu.“

Fotografie ukazují, že fasáda západního křídla asi 30 minut po nárazu stála a během té doby byla díra ve fasádě jenom 4,8 až 5,7 metrů v průměru. Boeing 757 má rozpětí křídel asi 37,5 metrů a ocelový motor je připevněn na každém křídle. Bývalý plukovník Air Force, Georege Nelson poukázal na to, že na žádné straně této díry nebylo viditelné poškození. Bývalý pilot Ralph Omholt vedl diskuzi jak o úlomcích, tak poškození na základě fotografií a píše: „…Neexistuje žádný podstatný důkaz o požáru leteckého paliva…předchozí kolaps sekce Pentagonu ukázal, že nebyly žádné trosky dopadající po směru letu…Nebyl tam žádný ocas letadla, žádná křídla, žádné škody v souvislosti se srážkou s B-757.“

 

montáž

Dodatečný důkaz, že žádné velké letadlo se nesrazilo se západním křídlem poskytuje fakt, že kancelář Isabelle Slifer ve čtvrtém patře, která byla přímo nad zónou nárazu – mezi prvním a druhým patrem – nebyla zničena počátečním nárazem.

Kromě toho existuje další důkaz, že letadlo, které narazilo do Pentagonu, byla místo něj americká vojenská raketa. Tento důkaz se částečně shoduje s výpovědí Lona Rainise, který je redaktor Space News a který řekl: „Byl jsem přesvědčen, že to byla střela. Přišla tak rychle a nezněla jako žádné letadlo.“ Vyšší úředník managementu společnosti LAX řekl, že zaslechl členy bezpečnosti LAX, jak přijímají příkaz „zůstat v klidu“ a říká, že později obdrželi zprávu, že „Pentagon zasáhla nějaká raketa“. Profesor David Edwards z univerzity v Salisbury nahlásil, že toho rána 11. září nějaký mladý pár vtrhl do vagónu podzemní dráhy ve stanici „L´Eufaute Station“ a začali křičet: „Stáli jsme na „Pentagon Station“ a čekali až přijede vlak a uviděli jsme raketu, která letěla na Pentagon! Viděli jsme to!“ Ministr obrany Donald Rumsfeld, kterému zřejmě uklouznul jazyk, řekl v rozhovoru „raketa zničila budovu“.

kde jsou trosky letadla?

Hypotézu o raketě také podporují fyzické důkazy. Dr. Janette Sherman z Alexandrie hlásila, že krátce po srážce její měřák Geiger ukázal úroveň radioaktivity asi 20 km po větru od Pentagonu, která byla 8-10krát vyšší, než je normál. O dva dny později, Bill Bellinger, expert na radiaci z EPA pro tuto oblast, řekl, že suť na místě srážky byla radioaktivní, dodávaje, že si myslí, že zdroj dopadu byla raketová uranová hlavice.

Na základě všech důkazů, penzionovaný major Doug Rokke řekl: „Když se na celou věc podíváte, zvláště na místo srážky bez částí letadla a velikosti díry zanechané v budově, vypadá to jako práce rakety.“

Zasedmé: Je tu důvod o oficiálním příběhu pochybovat, navíc všechny důkazy byly zničeny. Krátce po nárazu, posbírali vládní agenti úlomky z Pentagonu na místě dopadu, naskládali je do velkého kontejneru a odvezli. Krátce poté, byl celý trávník pokryt prachem a štěrkem, což ve výsledku znamená, že jakékoli zbývající forenzní důkazy byly zakryty. Agenti FBI také okamžitě zabavili videa z bezpečnostních kamer z dvou blízkých budov. Ačkoli ministerstvo spravedlnosti reagující na žádost podle zákona o svobodě informací, potvrdilo, že v majetku FBI je přinejmenším jedna z těchto videopásek, ministerstvo spravedlnosti je odmítlo uvolnit.

Oficiální zpráva obsahuje mnoho rozporů, což vytváří problém, který naznačuje, že náraz na Pentagon byl zorganizován silami uvnitř vlády – čin, který jasně vymezuje vlastizradu.

Alfred Webre                                    2.4. 2010

překlad Karel Rašín

Zdroj: http://www.exopolitika.cz/